Chinese studio People’s Architecture Office utilised metal air conditioning pipes to create giant Chinese characters on the facade of the Tubular Baitasi visitor centre during Beijing Design Week 2015.

Tubular Baitasi visitor centre for Beijing Design Week 2015 by People's Architecture Office

The visitor centre was established to host occasions and exhibitions that showcase “regeneration approaches” for Beijing’s Baitasi – a cultural and historical preservation zone and hutong region inside of the Chinese capital.


Related story: Curving stone walls wrap person blocks in Beijing housing complicated by UNStudio


People’s Architecture Office utilized sections of metal piping usually set up for heating, air conditioning or ventilation functions to spell out the Chinese letters 白塔寺, that means White Pagoda Temple, on the exterior of the constructing.

Tubular Baitasi visitor centre for Beijing Design Week 2015 by People's Architecture Office

This is a reference to a nearby 700-year-previous construction, which passersby can see if they peer within sections of the piping that were purposefully left open by the architects.

Tubular Baitasi visitor centre for Beijing Design Week 2015 by People's Architecture Office

These periscope-like sections also supply views of the People’s Commune Building – a 1950s experimental housing complicated – as properly as glimpses into the 2nd floor of the visitor centre, which homes the Architectural Association’s teaching room and a 3D-print shop.

Tubular Baitasi visitor centre for Beijing Design Week 2015 by People's Architecture Office

“The multi-storey creating makes use of ubiquitous HVAC metal ducts as a type of architectural vernacular,” said the architects. “The design of the facade aims to engage the public in different techniques.”

Tubular Baitasi visitor centre for Beijing Design Week 2015 by People's Architecture Office

U-shaped sections of the piping lengthen from the creating, providing seating for pedestrians to rest on.


Associated story: Studio Pei-Zhu converts a Beijing factory into Minsheng Contemporary Artwork Museum


The piping continues within the developing, delivering display spaces, desks and podiums for exhibition spaces. It also types furnishings for guests, pipes extending like branches from central tables to form seats.

Tubular Baitasi visitor centre for Beijing Design Week 2015 by People's Architecture Office

Beijing Style Week ran from 24 September right up until 1 October. In a earlier edition, People’s Architecture Office developed a panelling method that could be used to construct short-term living spaces within the ageing structures of the city’s hutong districts.

Tubular Baitasi visitor centre for Beijing Design Week 2015 by People's Architecture Office

Other architectural practices have also proposed choices for Beijing’s ancient homes, with neighborhood firm ReMIX Studio transforming a traditional residence in the Dashilar region into its personal office, and Arch Studio redeveloping a derelict building into a tea home.

Photography is by People’s Architecture Workplace and Liqun Zhao.

Tubular Baitasi visitor centre for Beijing Design Week 2015 by People's Architecture OfficeDiagram of facade installation – click for bigger picture Tubular Baitasi visitor centre for Beijing Design Week 2015 by People's Architecture OfficeSecond floor exhibition room layout – click for more substantial image Tubular Baitasi visitor centre for Beijing Design Week 2015 by People's Architecture OfficeExploded furniture diagram – click for greater picture


Associated story: Courtyard Property Plugin by People’s Architecture Workplace repurposes ancient Beijing residences

Courtyard House Plugin by People's Architecture&ltbr /&gt Office repurposes ancient Beijing residences Beijing Design Week 2014: People’s Architecture Workplace has created a panelling technique for constructing temporary living spaces within the ageing structures of the city’s hutong districts (+ slideshow). A lot more »

More architecture and layout in Beijing:

Pin it |

Dezeen

Previous articleChipperfield Boycotts Opening Of His Milan Museum Amid Legal Proceedings
Next articleScott & Scott Updates Canadian Mountain House Interior Using Timber And Marble

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here