Linehouse Installs Diagonal Partitions And Mirrored Panels In A Shanghai Boutique

0
1320

Slanted panels maximise display space against the crumbling concrete walls of this Shanghai streetwear store, while reflective panels create a disorienting knowledge akin to a hall of mirrors .

ALL SH by Linehouse

Regional studio Linehouse gutted an old concrete-framed unit on Wuding Road, a tree-lined street in the city’s former French concession to create the clothes and footwear shop ALL SH.

ALL SH by Linehouse

The designers extra a series of diagonally slanted partitions with mirrored spacers to display stock along a single side of the 20-square-metre space. The angled walls have been devised to enhance the volume of stock visible from the street and to assist lure customers into the shop.

ALL SH by Linehouse

Sneakers and clothing are displayed on slim white pegs to give the impression of the stock floating against the white walls, whilst the mirrored panels conceal storage units and a altering room.

ALL SH by Linehouse

The mirrors reflect both the products and the raw concrete shell of the store, generating a slightly disorienting effect that aids to give the illusion of higher room.

ALL SH by Linehouse

“The existing shell was stripped back to its raw state, exposing the patina of the concrete walls,” stated the designers.


Relevant story: Pop-up design and style shop by i29 creates a hall of mirrors in an 18th-century developing


“The new insertion is a series of white thin vertical planes, set up at an angle by way of the space. The space in in between the planes is filled with mirrors, reflecting the rough current shell and emphasising the thinness of the inserted walls.”

ALL SH by Linehouse

The glazed shopfront is also set at an angle to encourage window purchasing. The resulting wedge-shaped entrance is emphasised by an angled concrete bench with a triangular seat.

ALL SH by Linehouse

Footwear are balanced on the spools to the front of the keep, whilst clothing hangs towards the back nearest the altering room.

ALL SH by Linehouse

Stainless steel strips extend from the tops and bottoms of these walls and run diagonally across the floor and ceiling, taking part in up the skewed angle.

ALL SH by Linehouse

“In working with a minimum palette of mirror, white metal and stainless steel, there is a robust contrast between the current and the new,” explained the studio.

ALL SH by Linehouse

A mirrored income desk is positioned opposite the show units, reflecting each the stock and movement from the street to catch the interest of passersby.


Associated content: a lot more architecture and style in Shanghai


The Shanghai studio, which was founded in 2013, has also overhauled a fishmongers utilizing panels of metal net and developed a patisserie lined with brass caging.

ALL SH by Linehouse

Photography is by Benoit Florencon.

ALL SH by LinehouseFloor plan Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here