Box House In Kuwait Contains A Trio Of Apartments With Private Courtyards

0
1659

Box House by Massive Order

The residences of 3 households are contained behind the smooth stone facade of this developing in Kuwait by nearby architecture studio Massive Order.

Box House by Massive Order

Named Box House, the 3-storey apartment block is positioned in Rawoda, Kuwait, and accommodates a trio of separate houses, all organised around tiny glazed terraces.


Associated story: Studio Toggle screens Kuwait house with angled aluminium slats


Box House by Massive Order

“The notion is to give every family members a distinctive and private spatial knowledge, therefore the plan was divided volumetrically and every volume overlooks a private courtyard,” mentioned Huge Order, which is led by architect Muhannad Albaqshi.

Box House by Massive Order

Externally the building can be study as a large mass of stone. There are very couple of windows that don’t sit within recesses, and balconies are also set back behind the outer walls for shelter and privacy.

Box House by Massive Order

“The stone cladding is to be read as a crust that wraps all 3 families,” added the studio.

Box House by Massive Order

“In order to attain the perception of a crust, the thickness of the stone is revealed around all openings on the facade. The inside of all openings are completed in stucco to emphasise both perceptions of the crust and the volumes.”

Box House by Massive Order

The very first and largest of the three homes occupies the majority of the ground floor and a small section of the storey above.

Box House by Massive Order

Its principal entrance sits on the left-hand side of the facade, leading by way of to a massive open-strategy living space. Two floors of bedrooms sit just behind, connected by a staircase that winds up behind a double-height window.

Box House by Massive Order

The other two residences can be accessed using a second entrance on the proper-hand side of the facade. The smaller of the two is positioned on the middle floor and characteristics a double-height living space, whilst the third occupies the whole upper level.

Box House by Massive Order

In this home, two matching courtyards separate the living spaces from the bedrooms. One particular includes a modest water feature, although the other has been filled with plants.

Box House by Massive Order

Photography is by Nelson Garrido.


Project credits:

Principle architect: Muhannad Albaqshi
Style team: Reem Al-Jalal and Eman M Kassem.
Project manager: Faisal Al-Hawaj
Building manager: Hamad Al-Kharaz

Box House by Massive OrderGround floor strategy Box House by Massive OrderInitial floor plan Box House by Massive OrderSecond floor strategy Box House by Massive OrderRoof plan
Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here