Black Box Writing Studio By ANX Captures Iconic Los Angeles Views

0
1023

A small writing studio developed by Aaron Neubert Architects on a hill in Los Angeles frames views of the Griffin Observatory and other landmarks by way of a space-sized picture window .

Black Box writing studio by ANX

The 200-square-foot (18.5 square metres) studio by LA-based mostly Aaron Neubert Architects (ANX) is situated in the Franklin Hills neighbourhood and serves as a workspace for a technology columnist and author.


Connected story: Studio Weave builds zinc-armoured art studio over a brook on Scotland’s west coast


The dark-stained redwood and blackened-steel framework functions a 10 foot by 12 foot (3 meters by three.6 meters) window wall.

Black Box writing studio by ANX

“I was interested in producing a simple sculptural gesture hovering in excess of the landscape,” Aaron Neubert advised Dezeen. “The notion of an oversized picture window carved from a basic box was interesting for its capacity to reflect the sky in the course of the day, illuminate the residence at evening, and present a magnificent see from its interior.”

Black Box writing studio by ANX

The studio is found behind the client’s present residence. The steeply sloped site is terraced, with the new construction positioned at the highest tier.

Black Box writing studio by ANX

Due to the steep terrain, the architect and his builder hung the two massive glass sections – which collectively comprise the window – off the roof of the structure and then lowered them into location. A single was broken throughout installation and had to be replaced and rehung.

Black Box writing studio by ANX

Site visitors climb the measures up the hill and then flip all around to encounter the see. They enter the studio from the side by means of a massive sliding glass door, creating the corner of the studio virtually fully transparent.

Black Box writing studio by ANX

“The place of the studio and the arrival sequence generates the desired separation amongst home existence and work life,” explained the architect.

Black Box writing studio by ANX

The all-white interior is simply furnished with a pale-coloured desk and chairs. The uncluttered space is developed to more emphasise the views.


Associated material: see more studios


The studio has established so popular with the consumer that his wife has asked Neubert to design a workspace for her as properly.

Black Box writing studio by ANX

The simplicity and purity of artist studios make them an interesting typology for architects, one open to many interpretations – like this concrete bunker in Chile or this building in Scotland with quilted zinc cladding.

Black Box writing studio by ANXWeb site plan Black Box writing studio by ANXPlan Black Box writing studio by ANXSegment one Black Box writing studio by ANXPart two Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here