A Luminous House Surrounded by Huge Green in Aalter, Belgium

0
1188

F&ampC Kiekens is a personal property designed by Architektuurburo Dirk Hulpia.

Completed in 2013, it is found in Aalter, Belgium.

F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (1) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (2) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (3) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (4) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (5) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (6) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (7) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (8) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (9) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (11) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (12) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (13) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (14) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (16) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (17) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (18) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (19) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (20) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (21) F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia (22)

F&ampC Kiekens by Architektuurburo Dirk Hulpia:

“In Aalter, the Kiekens´s Home rises from an impressive landscape to be continually in the image and perform as the house to a marriage couple and their guests in a peaceful and cozy atmosphere.

The villa is positioned in the same position the place the former warehouses were situated, in front of the street entrance. In this way, the path to attain the front door guides by means of the house, below the slanted roof in order to obtain an intimate welcome in contrast with the large scale of the residence and trees.

The home is created up of two separated volumes characterized by its slanted roofs, opposed to the flat roof and terrain. On the 1 hand, the smaller sized volume accommodates the storage, entry to the basement and the bureau. On the other hand, the biggest volume consists of the entrance, the living space and, on the initial floor, a loft/studio for visitors.

An extra volume, smaller in scale and with a flat roof, connects each masses. The kitchen and dining space are located amongst the two blocks dealing with the backyard, even though the bedroom and bathroom are hidden from the street to have more privacy.

Black aluminium and afromosia wood is chosen for the connecting volumes, to give a warm feeling to the entrance and sleeping space. In buy to blur the limits from outdoors to within and perceive the feeling of residing outdoors, the windows have the very same height as the box.

Brown lengthy bricks and tiles on the roof are the picked resources for the slanted volumes, this way there would seem to be no big difference in between the walls and the roof. 3 huge windows stand out , like massive eyes, to contemplate the landscape from the inside and give a sturdy persona to the property.”

Photos by: Alejandro Rodríguez

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here