Arch Studio Transforms Beijing Hutong Into Tea House With Curving Glass Courtyards

0
1628

Curving glass walls enclose bamboo-planted courtyards in this tea house, which occupies a formerly derelict creating complicated in 1 Beijing’s ancient neighbourhoods .

Tea House by Arch Studio

Chinese firm Arch Studio was asked to redevelop the group of grey brick buildings in eastern Beijing, believed to predate the Qing Dynasty that ruled Imperial China in between 1644 and 1912.

Tea House by Arch Studio

The studio began by repairing the previous brickwork, and removing and replacing a pair of decaying timber structures created in the 1970s.

Tea House by Arch Studio

The L-shaped block varieties portion of a warren of narrow streets and traditional courtyard housing identified as a hutong.

Tea House by Arch Studio

Although several of these higher-density neighbourhoods have been destroyed, some are being redeveloped to produce contemporary housing, firms and installations. Beijing firm MAD has previously extended a hutong residence with a series of metallic bubbles, whilst regional studio Quick Hutong has charted the disappearing areas with intricate maps.

Tea House by Arch Studio

A pivoting glass door set in a narrow alley prospects from the street into the tea house.

Tea House by Arch Studio

Curving courtyards cut into the physique of the complicated are filled with bamboo shoots and enclosed with glass panels to make the developing weather-tight.


Associated story: Red-Wall Teahouse by CutscapeArchitecture flanks Beijing’s Forbidden City


A series of personal tea rooms are set all around the edge of the courtyards and have slatted timber doors that supply outdoor accessibility.

Tea House by Arch Studio

The classic pitched and tiled roofs of surrounding buildings can be witnessed from the open-air courtyards.

Tea House by Arch Studio

“The new surroundings demands comfort demands that the earlier architecture are not able to sustain,” said the studio. “For the constructing to be temperature resistant as necessary, it will have to be completely closed.”

Tea House by Arch Studio

“The gallery of the classic architecture requires a half within half outside type, substantially escalating the beauty of the garden,” the firm said.

Tea House by Arch Studio

A corridor winds by way of the centre of the interlinked complicated and about these glazed pockets. Wooden dining sets stationed along the pathway give more public entertaining areas.

Tea House by Arch Studio

Original brickwork and timber are left exposed across the interior to contrast patches of new white-painted brick and glass, meant to create “a mutual dialogue among the previous and long term”.

Photography is by Wang Ning.

Tea House by Arch StudioWebsite strategy Tea House by Arch StudioFloor plan Tea House by Arch StudioSections Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here