Pitsou Kedem Combines Four Apartments To Create Penthouse Home With Sculptural Wall Surfaces

0
7668

Israeli studio Pitsou Kedem Architects knocked four apartments into one particular to create this two-storey penthouse in Tel Aviv, which characteristics a rooftop pool supplying views out over the city .

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects

Named Square Compositions Penthouse, the 400-square-metre apartment was made by Pitsou Kedem Architects as a family members house. It occupies the top two levels of a residential tower in the city’s new luxury substantial-rise district, Park Tzameret.

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects

The reduced level has the primary residing spaces, with a kitchen, dining location and double-height living room organized in an L-shape. These open onto a balcony all around the perimeter of the constructing.

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects

The upper degree has a second balcony, which is enclosed by frameless glass balustrades and features a pool that sits degree with the deck, giving uninterrupted views of the city although swimming.

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects

In the living spot, a composition of raised and recessed squares, from which the apartment derives its identify, climbs up the walls and onto the ceiling. The studio describes it as “a patchwork of plainly defined lines, like a plant creeping up a clear trellis”.


Connected story: Geometric panels develop textured walls within monochrome penthouse by Pitsou Kedem


The detail also continues throughout the other rooms in the apartment, and was created so that the owners would not require to include decoration to the walls.

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects

“The panels are like a piece of sculpture,” said the architects. “This nullifies the need to have for any extra layout elements, other than those that light and accompany the room.”

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects

The textured surface, which the team likens to a topography spreading across the apartment, was also extra to create a subtle, changing pattern of light and shade across the walls and ceiling throughout the day.

“The topographical white is enhanced by the massive, orthogonal glass walls that cast myriad light, so they vary in their shade and brightness,” mentioned the architects.

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects

In the kitchen, the squares and rectangles have been fashioned into lights that protrude down from the ceiling.

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects

A folded metal staircase at the finish of the residing area leads up to a mezzanine research, which overlooks the dining location and the city beyond. It is enclosed by a glass balustrade to produce an unimpeded movement of light and views.

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects

“Motion and views in the area are emphasised by the operate regions and sitting regions, which are placed by the stairways like terraces that the two observe, and are also observed,” stated the architects.

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects

Behind the mezzanine review, a far more enclosed staircase, also made from folded metal, leads up to the apartment’s penthouse level. A chandelier comprising several rods of light produces a feature in the centre of the stairwell.

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects

The penthouse degree contains bedrooms, bathrooms, and has its personal living location and kitchen, so it can be utilised as a self-contained apartment if needed.

“The penthouse floor is made as an upper residing location with a big salon overlooking the balcony and a swimming pool, as well as a kitchen and bathrooms,” mentioned the architects. “The effect is of two distinct and separate residing levels that make feasible a assortment of social actions and interactions at the same time.”

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects

The upper-level living area has large sliding glass doors on two sides that open up to the surrounding balcony, and flooring that is degree with the paving outside in order to make the two spaces truly feel far more like one particular.


Connected material: see a lot more architecture and interiors by Pitsou Kedem


Interior-design sofas, chairs and tables have been placed on the balcony to make it truly feel more like an outside living space.

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects

Dark flooring and furniture were used all through the apartment to offer a contrast to the white walls.

“The cautious assortment of materials and hues is evident in the apartment’s floors and furniture,” stated the architects. “Monochromatic, reserved and deep – they produce shock as you enter the light, vivid room.”

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects

Square Compositions Penthouse is the latest in a series of apartments that Pitsou Kedem Architects has designed in Tel Aviv. Other people contain a penthouse with an infinity pool and an apartment lined with textured geometric wall panels.

Photography is by Amit Geron, with styling by Eti Buskila.


Undertaking credits:

Architect: Pitsou Kedem Architects
Style crew: Pitsou Kedem, Hila Sela
Architect in charge: Hila Sela

Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects Floor 27 plan Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects Floor 28 prepare Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects Floor 29 plan Square Compositions Penthouse by Pitsou Kedem Architects Floor thirty strategy Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here