Open-plan House In Japan By MAMM Design Features Mezzanine “street”

0
1923

MAMM Design has completed a two-storey residence in Kai, Japan, featuring a long mezzanine described as a street the place the household can come together .

House in Kai by MAMM Design

The Tokyo studio designed Property in Kai for a young family. The aim was to generate an open-plan interior with views among diverse spaces, allowing the parents to maintain an eye on their two modest young children.

House in Kai by MAMM Design

Living and dining spaces take up most of the ground floor. The mezzanine gallery spans the room, top up to bedrooms on the uppermost floor.

House in Kai by MAMM Design

“Our aim was not to separate the home into only a residing space and bedrooms, we also wished to create an intermediate area where members of the loved ones could enjoy alone time while nevertheless feeling the rest of the family’s presence,” explained studio co-founders Akira and Maya Mada, whose past tasks incorporate an apartment with curved walls and a house with a sunken kitchen.

“The gallery plays a role as a street where all actions of the loved ones flow in,” stated the architects.

House in Kai by MAMM Design

Despite the fact that it would have been easy to acquire planning permission for a 3-storey home, MAMM Design chose to stay in keeping with the vernacular of the surrounding spot and keep to a height of just two storeys.

House in Kai by MAMM Design

“Thinking about the consumers wanted very a lot of rooms, it would have been straightforward to basically construct a three-storey residence, even so we felt that this was a little extreme contemplating the majority of the buildings within the region are two-storey homes,” the architects advised Dezeen.


Connected story: Apartment in Amsterdam by MAMM Design and style characteristics a sunken kitchen


“And we feel this is not a good solution, because it will weaken relations among family members, as they will occupy separate floors,” they additional.

House in Kai by MAMM Design

The client’s major request was that all rooms be south-orientated in purchase to take complete advantage of the organic sunlight. The open-program layout helps achieve this, and glazing was also added along the full length of the garden-dealing with south wall.

House in Kai by MAMM Design

As properly as the residing spaces, the ground floor accommodates a children’s playroom, bathrooms and storage below the mezzanine, which was kept as thin as possible to maximise the ceiling height.

House in Kai by MAMM Design

Stairs situated among the residing area and dining location lead up to the mezzanine gallery, which also attributes zigzagging shelves meant to be employed as modest dens by the children.

The two bedrooms sit on the prime level, alongside a pastime space and a roof terrace.

House in Kai by MAMM Design

MAMM chose 100-millimetre-thick steel columns for the house’s framework. Solid timber flooring was added throughout the property and birch wood was used for all built-in furniture.

House in Kai by MAMM Design

“We caught to maintaining the dimension of all columns inside the property equal to the dimension of columns identified inside of conventional timber houses,” mentioned Mada. “We chose these components since they are natural we prefer not to use artificial supplies inside of our projects.”

House in Kai by MAMM Design

Underfloor heating was also installed throughout the house to let residents to cope with the harsh winters in Kai, which is positioned within the Kofu basin of central Japan.

Photography is by Daici Ano.


Venture credits:

Architect: MAMM Design
Structural engineer: Ohno Japan
Lighting designer: Lightdesign

House in Kai by MAMM DesignGround floor strategy House in Kai by MAMM DesignVery first floor strategy House in Kai by MAMM DesignSection Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here