Archiplan Studio Blends Old And New For Restoration Of Early 20th-century Italian Villa

0
1080

Archiplan Studio has rejuvenated the interior of a villa in northern Italy, reviving original wallpapers and furnishings, and pairing them with modern specifics .

Casa Errepi by Archiplan Studio

Italian architects and Archiplan directors Diego Cisi and Stefano Gorni Silvestrini adopted a comparatively conservative method to the restoration of the early 20th-century Casa Errepi, which is found just outdoors Milan in the town of Busto Arszio.

Their aim was to leave considerably of the building’s unique exterior and interior intact, with minimum intervention.

Casa Errepi by Archiplan Studio

“For us, the indicators of ageing are to be valued due to the fact they constitute a important component in the connection amongst old and new,” explained Cisi. “They are like the wrinkles on the face of a lady – we should give worth to them.”


Related story: Massimo Galeotti adds modern day timber infill to the corner of an outdated Italian villa


Most of the renovation perform was concentrated in the bedrooms, positioned on the upper degree of the two-storey home, and in the central stairwell.

Casa Errepi by Archiplan Studio

Archiplan restored the authentic wallpapers by lightly brushing the surfaces, revealing sudden textures and complexity. The surfaces were then meticulously resealed to protect them from further deterioration.

Casa Errepi by Archiplan Studio

“This restoration project attempts to harmonise total opposites such as strength and fragility, the excellent and the imperfect, the brightness of a piece of furnishings that has just arrived from the factory with the unpredictability of resources that have fallen into a state of disrepair,” Cisi told Dezeen.

Casa Errepi by Archiplan Studio

“We, as a studio, contemplate the results the passage of time has on developing a patrimony which we safeguard in all of our restorations and renovations,” he added.

Casa Errepi by Archiplan Studio

The architects also redesigned the kitchen’s interior. They installed a customized-designed chandelier in the centre of the ceiling, and below it they additional a six.five-metre-extended dining table.

Casa Errepi by Archiplan Studio

“The massive table gets a area to prepare meals, a place the place meals are eaten and also a area exactly where kids can sit and do their homework,” said Cisi.

Casa Errepi by Archiplan Studio

The clients also requested the addition of a lot more washbasins, which have been put in in the kitchen and in the first-floor bathroom.

Casa Errepi by Archiplan Studio

In spite of wanting to keep the building’s unique aesthetic as much as achievable, Archiplan did make a couple of adjustments to the building’s exterior. The roofing was replaced as its structural stability was a concern, and existing windows were upgraded.

Photography is by Archiplan Studio.

Casa Errepi by Archiplan StudioGround floor strategy Casa Errepi by Archiplan Studio1st floor plan Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here