Baumhauer Adds Timber-lined Living Spaces To Vernacular Swiss Farmhouse

0
1340

Berlin studio Baumhauer has renovated a conventional farmhouse in the Swiss hamlet of Florins, inserting a timber construction that consists of new living places in area of an present barn (+ slideshow).

Florins Residence by Baumhauer Architects

The farmhouse is common of vernacular architecture in Switzerland’s Engadine valley. It initially integrated residential spaces in the direction of the front, in which it faces the village centre, and an spot for agricultural functions at the rear.

Florins Residence by Baumhauer Architects

Baumhauer focused on expanding the present residential programme into the redundant barn at the back of the constructing in a way that is sympathetic to its historic fabric.

Florins Residence by Baumhauer Architects

The barn’s unique floor was removed to make room for a three-storey structurally independent timber volume that sits inside the current stone walls.

Florins Residence by Baumhauer Architects

The wooden addition interrupts the otherwise homogenous white-rendered facades. Its proportions match individuals of a balconied construction that projects from the rear elevation of the adjoining developing.

Florins Residence by Baumhauer Architects

“The normal local motif of deep window reveals in thick exterior walls has been adopted and exaggerated, signifying the alterations within,” the architects explained in a statement.

“With their sharp-edged detailing, these handful of massive window openings stand out in contrast to the existing architecture.”

Florins Residence by Baumhauer Architects

Rough-sawn untreated larch was selected for the exterior factors to reference the region’s traditional agricultural structures. Its surfaces will progressively weather and age, assisting the building to blend into its context.


Relevant story: Residence in the Alps by Mostlikely primarily based on an agricultural barn


Inside, a double-height residing room that extends up to the roofline is lined with larch wood, generating a continuous surface that emphasises the remarkable dimensions of the room.

Florins Residence by Baumhauer Architects

“The style makes it possible for the historical big volume of the barn to remain legible regardless of the changes,” the architects added.

The timber framework also accommodates 4 added rooms, like a double bedroom and bathroom on the upper storey, and a smaller sized single space subsequent to the living region.

Florins Residence by Baumhauer Architects

A corridor that extends the length of the house connects its original residing spaces with the timber-lined insert.

From the front entrance region, the transition amongst previous and new places is marked by the change from conventional wooden floorboards to the larch surfaces.

Florins Residence by Baumhauer Architects

A sliding glass door at the rear of the new residing room looks out onto the adjacent hillside and connects this area with a balcony that projects from the facade.

Florins Residence by Baumhauer Architects

The rest of the home was extensively refurbished, including an elaborately panelled dining area and a neighbouring kitchen with a vaulted roof.

Florins Residence by Baumhauer Architects

Architect Philipp Baumhauer’s earlier tasks contain a glass and steel poolhouse in Munich and a wooden folly with mirrored shutters in the mountains of southern Germany.

Florins Residence by Baumhauer Architects

British studio Snook Architects has also converted a former barn into a property featuring exposed wooden trusses, even though a barn in Japan’s Ibaraki Prefecture was transformed by Kichi Architectural Design into a residence with a mezzanine below its four-metre-substantial ceiling.

Photography is by Ralph Feiner.

Florins-Residence_Baumhauer-Architects_dezeen_1Internet site program – click for more substantial image Florins Residence by Baumhauer ArchitectsBasement strategy – click for more substantial picture Florins Residence by Baumhauer ArchitectsGround floor program – click for bigger picture Florins Residence by Baumhauer Architects1st floor strategy – click for bigger picture Florins Residence by Baumhauer ArchitectsLengthy area – click for bigger image Florins Residence by Baumhauer ArchitectsCross segment one – click for greater image Florins Residence by Baumhauer ArchitectsCross section two – click for more substantial picture


Relevant story: Villa Solaire by JKA and FUGA

Villa Solaire by JKA&ltbr /&gt and FUGA

French architects JKA and layout studio FUGA have converted a nineteenth century Alpine farmhouse in France into a vacation villa with chunky wooden cladding and lower-outs based on the shadows of other buildings (+ slideshow). A lot more »

Far more homes in Switzerland:

Pin it |

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here